De buitenaardse dolk van Toetankhamon

Korte aantekening: het komt over als een onschuldig berichtje maar gaat een keer grote commotie veroorzaken: de dolk die is gevonden op het dijbeen van Toetankhamons mummie bevat een mix van ijzer en nikkel die niet van nature op aarde voorkomt. Daarbij tellen we op dat het verwerken van ijzer voor gebruiksvoorwerpen en wapens in de tijd waarin hij leefde – ongeveer anderhalf millennium voor christus – nog niet erg wijdverbreid en hip was. Samengenomen vormt deze mix van toevalligheden waarschijnlijk een aardig explosief mengsel voor hele hordes maffe Alien-fantasten en de Egyptocriete samenzweerders.

574ef82cc36188976e8b4581

De dolk van Toet is gemaakt van een stuk ruimtepuin dat in de woestijn gevonden is. Dat is een zeer waarschijnlijke, redelijke en afdoende verklaring voor de bijzondere en in principe buitenaardse samenstelling van dat mes. We kunnen er echter op wachten dat de zweverikken van de wereld ermee aan de haal gaan. Die zullen stellen dat de aliens die Toet van deze bijzondere dolk hebben voorzien ook de aliens waren die geholpen hebben bij het bouwen van de piramides. (Want die zouden “veel te complex” zijn voor de bouwvaardigheid van de toenmalige mens…)  Dat er tussen hem en de eerste piramides meer dan 10 eeuwen zitten, doet niet ter zake. Je kunt gemakkelijk bedenken dat een buitenaards object gezien wordt als iets heiligs, dat eeuwenlang door de dynastieën van Egypte is doorgegeven aan het nageslacht. Dat ik nog niet snap waarom dit bij Toet ophoudt ligt aan mij; de wegen van die machtige jongens en hun buitenaardse vrinden zijn nu eenmaal ondoorgrondelijk.

Het is een kwestie van tijd voordat de eerste berichten over het liaison tussen Toet en de buitenaardse en vooral onbaatzuchtige cultuurbrengers zullen opduiken in de fantasiepers. Ik wacht die ammunitie even af voordat ik verder ga met mijn Farao-Alien-Samenzwerings-bashing…


Voor de serieus geïnteresseerde: de publicatie van het materiaalonderzoek van Daniela Comelli c.s.: The meterioric origin of Tutankamun’s iron dagger blade (12-2015)

De roofmachine: Mozambique en de rest van Afrika
De grote Informatiezwendel: Suiker, Trump & "The G-B-R"