INLEIDING


Je bent geland op Carlito, ergo SUM!, hét schotschrift voor de salon-revolutie, met aantekeningen waarvan een kleine handvol per maand verschijnt. Dat komt neer op een aantekening per 1,-zoveel weken. De recentste notitie is van 21 december 2018. De frequentie van aantekenen is onsystematisch.

Huishoudelijke mededelingen:

1: Deze notities leveren uiterst recalcitrante retoriek aan iedereen die dat voor de eigen agenda kan gebruiken. Saaie verjaardagsfeestjes en personeelsborrels zijn in de regel zeer geschikte gelegenheden om de posities die hier worden ingenomen op irritatiepotentieel te testen.

2: Ik ben subversief. Als dat niets voor je is, doe jezelf dan een lol en ga wat anders doen. Deze site is voor vrijdenkende, autonome, kritische, nieuwsgierige en linkse mensen. Hier maak ik plezier. Je bent welkom om mijn aantekeningen te lezen, maar bedenk je wel: dit is mijn speeltuin, dus professionele, doorwrochte, voor het publiek vriendelijk of serieuze journalistiek ga je hier echt niet vinden. Daarnaast zijn zowel de kwaliteit van de notities als de aangemeten meningen niet altijd even stabiel. Want als je het mij vraagt, dan is consistentie voor mietjes. (Als je het me niet vraagt trouwens ook.) En mocht je literaire hoogvliegers zoeken, dan ben je hier ook aan het verkeerde adres.

Er staan in totaal 34 pagina’s en 1133 aantekeningen op deze site, waarvan 67 op de muurkrant van 2018-19 en 1066 in het archief (van 2009 t/m 2017). Er moet dus voor elk wat wils tussen zitten, mits de lezer enig gevoel voor humor heeft en zichzelf niet al te serieus neemt.