Inleiding

Je bent geland op Carlito, ergo SUM!, hét schotschrift voor de salon-revolutie, met aantekeningen waarvan ongeveer een handvol per maand verschijnt. Dat komt neer op een aantekening of twee per week. De recentste notitie is van 21 augustus 2017; de laatste mutatie werd gedaan op 21 augustus 2017. De frequentie van aantekenen is onsystematisch.

De notities leveren recalcitrante retoriek aan iedereen die dat voor de eigen agenda kan gebruiken. Saaie verjaardagsfeestjes zijn een notoire gelegenheid om de posities die hier worden ingenomen op irritatiepotentieel te testen.

Ik ben subversief. Als dat niets voor je is, doe jezelf dan een lol en ga wat anders doen. Deze site is voor vrijdenkende, autonome, kritische, nieuwsgierige en linkse mensen. Hier maak ik vooral plezier. Je bent welkom om mijn aantekeningen te lezen. Dit is vooral mijn speeltuin! Meer niet. Dus professionele, doorwrochte, voor het publiek vriendelijk of al te serieuze journalistiek ga je hier niet vinden en de kwaliteit van de notities is instabiel. Als je literaire hoogvliegers zoekt, dan bent hier helaas aan het verkeerde adres.

Er staan in totaal 1038 aantekeningen op deze site, waarvan 181 tussen nu en december 2016 en 857 in het archief. Er moet dus voor elk wat wils tussen zitten, mits de lezer (sterk) aan links is georiënteerd, enig gevoel voor humor heeft & zichzelf niet al te serieus neemt.