Komkommertijd – Paris Hilton doelwit voor terroristische aanslag?

KnipselHet is komkommertijd. Zo heet de nieuwsluwte die altijd lijkt te ontstaan als ons kabinet en ons parlement gezellig op het spreekwoordelijke strand liggen. Er wordt in Den Haag nu geen zaken gedaan dus valt er op het journaal ook weinig te melden. Het zal voor de rest van gouvernerend Europa ook zo zijn, dus het zomer-reces is integraal over ons ingegaan, denk ik.

Ondertussen gebeurt er best wel veel natuurlijk: de verkiezingen in de V.S., de vluchtelingen, de niet aflatende stroom aanslagen waarbij vele moslims op verschillende plekken van de wereld worden vermoord door andere moslims, moslims die kafir vermoorden, bleke autistische zielenpoten die dat in het stadion, de binnensteden en winkelcentra, op stations of in treinen hier in Europa of in de V.S. doen, kortom, er gebeurt helemaal niet niks en er is geen enkele reden om de progressie van onze komkommers op het nieuws te verslaan. Er gebeurt zelfs zo veel dat ik na een paar dagen even niet kijken toch de schwung een beetje kwijt ben. Maar misschien moet ik ook niet teveel op het nieuws willen zitten met mijn aantekeningen. Daarvoor waren ze ook eigenlijk nooit bedoeld.

Toch even een notitie over mijn favoriete minkukel, Paris Hilton. De wereld wordt met de dag gevaarlijker en de terreurdreigingen zijn zowel reëel als substantieel. Ik begrijp dat er mensen zijn die zich daarover druk maken, dat doe ik namelijk zelf ook; vooral als ik ergens in Europa moet zijn waar veel mensen bij elkaar komen. Maar de stress is particulier en ik accepteer de willekeur van de potentiële aanslag. Als ik ooit een keer het pineutje ben door het handwerk van een terrorist, dan is dat omdat ik toevallig op het goede moment op de verkeerde plek stond. Maar zo denkt niet iedereen.

Er zijn mensen die vinden dat ze zo in de kijker staan, dat ze vanzelf meer gevaar lopen dan Gijs Gemiddeld. Paris Hilton is er zo eentje. Ik moet zeggen, dit is voor mij een nieuw hoofdstuk in de niet aflatende zelfoverschatting die PH nu al jaren over de wereld uitstort. Ik zal niet nog een keer van wal steken over hoe waardeloos en zelfgenoegzaam dit kind van zeer rijke ouders is, maar toch: ik zou niet weten waarom een nietsnut en socialite als Hilton, die werkelijk nog nooit iets substantieels betekend heeft voor deze wereld, een doelwit voor terroristen zou zijn. Zo stom zijn zelfs die gasten niet. Die gaan niet voor een volstrekt onbenullig en onbetekenend doel, waar verder helemaal niemand wakker van ligt, grote risico’s lopen. Daarmee zouden ze hun plek op de eeuwige geitenvelden met al die maagden wel eens kunnen verspelen en daar zou je toch mooi klaar mee zijn, als rechgesnaarde martelaar. En dan is het ook nog eens een keertje zo dat een doel tot de verbeelding moet spreken.  Een aanslag op PH zou daarentegen door veel mensen – als deze mislukt natuurlijk – wel eens vooral als hilarisch gezien kunnen worden. En dat wil je als terrorist al helemaal niet.

De uitspraak van Hilton getuigt van haar wereldvreemdheid. Waarschijnlijk heeft ze net geleerd wat een terrorist is en hoe ze het woord moet uitspreken, daarom maakt ze er in de pers een opmerking over. Het is om te laten zien dat ze echt wel weet wat er in de wereld speelt, hoor…. NIET.

Republikeins Amerikaanse logica: Meer Vuurwapens!
Brood, Deelder en Drugs