Simpele dichotomie: je hebt Arabieren en flut-Arabieren

De bovenstaande simpele dichotomie geldt voor alle etniciteiten en gezindten, maar ik kan me niet aan de walging over die middeleeuwse moslim-zandhazen onttrekken. Dat komt omdat ze in hun ontwikkeling zeker 500 jaar achterlopen op West-Europa en ze verstoken zijn van het meest basale levensprincipe dat de mens voor zijn mentale welbevinden kent, namelijk: humor.

Knipsel

VK 13-6-2016

Nu kost het me al vreselijk veel moeite om een schijn van respect voor de religieuze medemens op te brengen. Daarvoor ben ik bereid in stichtelijk gezelschap niets te zeggen over – of ook maar te laten merken van – mijn afkeer van die baarlijke godsnonsense. Maar als de onzin me raakt in mijn algemene gevoel van rechtvaardigheid, dan gaat het al vrij snel los moet ik toegeven. Dat is de laatste dagen in ieder geval al twee keer gebeurd. Gevalletje een is een verkrachtingszaak in Dubai en nummer twee de zoveelste aflevering van een amoklopende, moordzuchtige idioot, dit keer in Orlando.

Dubai is een bolwerk van mannelijk-chauvinistische zielenpoten van het ergste soort. Vrouwen zijn daar niets waard en mannen zijn geïnstitutionaliseerd als willoze zombies die hun driften niet de baas zijn. Het is een soort die in bomen thuishoort, zij het dat die daar in Dubai dun gezaaid zijn. Het is een zandbak met een hoop poen en de bomen zijn vervangen door glanzende wolkenkrabbers. Een aap met een gouden ring blijft echter een lelijk ding. Dat geldt dus ook voor die Dubaise debielen die dan wel tussen het staal, chroom en glas zitten, maar die nog steeds over het algemeen verwerpelijke, middeleeuwse vrouwonderdrukkers en regelmatig ook verkrachters zijn. Zo kunnen ze een vrouw die is verkracht de schuld van “buitenechtelijke seks” geven, haar strafrechtelijk vervolgen en haar ook nog eens veroordelen. De onvervreemdbare integriteit van de vrouw bestaat kennelijk niet in het Dubai van de gesluierde dames en de jurkdragende mannen. Ik denk wel eens dat de vrouw daar überhaupt niet bestaat. Punt. Die Dubaiers zien vrouwen waarschijnlijk als vee dat je gebruikt en meer niet. Hoe krijg je het anders voor elkaar om een verkrachte vrouw voor te stellen met haar verkrachter te trouwen? Dat kan alleen maar als je haar als volstrekt onvolwaardig en ondergeschikt ziet; een bezit voor de fok, traumaloos en zonder wil, zoals een boer naar zijn koeien kijkt – of beter: hoe een macho-Arabier zijn geiten ziet.

RegressieOké, ik geef wat issue twee betreft toe dat Afghanen geen Arabieren zijn, maar het zijn wel moslims. De mafkees die eergisteren – geheel volgens ondertussen rijke Amerikaanse traditie – in Orlando een homobar leegschoot en daarbij 49 mensen doodde en zeker 50 zwaar verwondde, was een Afghaanse moslim met IS-sympathieën. Hij had twee mannen zien zoenen en was toen door het lint gegaan. Ook hier heeft de islam zich weer eens van haar lelijkste, apert intolerante kant laten zien. Ook hier is weer eens duidelijk geworden dat de doorsnee monotheïstische religie een pest voor de wereld is en dat die tak van sport nodig toe is aan vervanging. Ik maak me sterk, als de wereld zou leven volgens de non-religieuze principes van Boeddha of het giga-theïstische pantheon van de hindoes zou accepteren, dat er dan een stuk minder geweld zou zijn. In ieder geval is er dan veel minder ruimte voor het schadelijke fundamentalisme als dat van die joodse, christelijke of islamistische badgasten, die het geloof in een enkele allesomvattende – maar ook miezerige, jaloerse en kleinzielige – god als handicap hebben. Die stelt hen namelijk in staat om het eigen gelijk als universeel te bestempelen en afwijkingen van hun bekrompen normen als verwerpelijk en strafbaar te zien. Als je daar eenmaal bent dan kun je jezelf ook de rol van rechter-executeur aanmeten, die de andersdenkende medemens als vogelvrij wegzet.

Afgeleide issue 3: de schietpartij in Orlando is de opmaat voor het zoveelste debat over wapencontrole in de VS dat ook geheel traditioneel niets zal opleveren en de weg naar de volgende slachting geheel open laat. Amerikanen, je kunt er – ook als je kijkt naar wat ze als potentiële leiders beschikbaar hebben – alleen maar medelijden mee hebben.

De Russische knokploegen in Frankrijk
Meer Turkije: de onschendbaarheid geschonden