Turkse rechters en aanklagers: de rechtstaat is definitief ten einde…

Kort bericht ter latere referentie: voordat ik het vergeet, de afbraak van de rechtstaat door de huidige Turkse elite en hun Grote Leider Erdogan neemt dezelfde vormen aan als de gebeurtenissen in 1932 in Duitsland. Na de Turkse “staatsgreep”, zogenaamd door de Gülen-aanhangers (ook geen lieverdjes trouwens), is een groot deel van het ambtelijke apparaat ondertussen vervangen. Het gaat om enige 10-duizenden mensen in een periode van ondertussen nog geen drie maanden. Het aantal arrestaties is een aanzienlijke factor groter; het aantal acuut ingestrokken verloven gaat over de 3 miljoen heen.

Voor actuele cijfers is een Wikipedia lemma beschikbaar. Let op: zowel Erdogan- als Gülen aanhangers zullen deze pagina bewerken, dus wordt een en ander het beste als een indicatie beschouwd en niet als keihard gecijfer.

turkijetanks

Turkse farizeeërs op de regeringstanks vlak na de zogenaamde mislukte coup…

Interessant is het artikel van Rob Vreeken (dank!) vandaag in De Volkskrant, waarin de Turkse rechters zelf aan het wordt komen. Klik op de foto hierboven om het te lezen. Waarschuwing: je wordt er niet vrolijk van en wie nu nog stelt dat Turkije in Europa thuishoort is niet goed bij zijn hoofd. Meer over Turkije op dit schotschrift staat hier.

Venetië: 9e eeuwse VINEX in de Adriatische oksel
Het Amerikaanse circus: nog één maand