Baudet. Mietje.

Als het fornuis te heet voor je is, blijf dan weg uit de keuken.” Dat is het simpele advies uit het Angelsaksische taalgebied aan iedereen die niet geschikt is voor datgene wat hij/zij op dat moment onderneemt. Dit is in brede zin gesteld, en gelieve door iedere zeurpiet en klaaggraag in het veld ter harte te nemen.

Ofwel, hulde aan alle functionarissen die niet mopperen en met rechte rug op de koop toenemen wat het werkzame leven hen toewerpt. In het extreme geval zijn ze zelfs een heuse parkeerwachter en hebben ze op het doorsnee verjaardagsfeestje geen leven. Evenwel weerhoudt ze dat niet van de noeste plicht. Onze publieke dienaren, sporthelden, mediasterren en onderwijsprofessionals houden eveneens stand, ondanks de brede, onwelriekende modderstroom van beledigingen die deze mensen dagelijks via de nieuwe media over zich heen krijgen. Ze nemen het als een vent/ventin en gaan niet zitten jammeren.

Vrind Baudet, die juist vanwege zijn buitengewoon onsmakelijke voorkomen toch gewend zou moeten zijn aan enig hoon, is naar de politie gestapt omdat hij gepest wordt. De Flinke, Latijnverkrachtende  Populus-vertegenwoordiger met zijn Grote Waffel is huilend naar oom agent gelopen omdat hij door minister BiZa Ollongren publiekelijk rechts van Wilders is geplaatst. “Ach jongen toch,” denk ik dan, “wordt het allemaal wat teveel voor je? Had je misschien toch beter niet uit pure wanhoop de politiek in moeten gaan en het liever aan grote mensen overgelaten? Ga lekker naar huis. Mamma heeft visjes voor je gebakken…

De andere optie is dat Baudet de rechter wil gebruiken om een minister te dwarsbomen. In dat geval is zijn manoeuvre politiek en bedient hij zich van technieken die onder de gordel thuishoren, en wel diep aan de achterkant, bij hem, onder assistentie van een paar hele grote welwillende medereizigers… Het is een gotspe dat we door dit soort figuren worden lastig gevallen. Voor de visuele hygiëne heb ik maar even een zak over zijn hoofd getrokken.

Een Trump-effect: VS wapensmid Remington failliet?
Nano-TECH: A Brave New World?
t⛪uis | muurkr✍nt | | Carlito, ergo SUM! - JAARGANG 8 | ◬