Gieren azen op AkzoNobel

Ik kon het niet laten na het zoveelste bericht over de dreigende vijandige overname van het bedrijf AkzoNobel door PPG Industries. Zojuist heb ik de volgende tekst naar AkzoNobel gestuurd:


Aan de raad en CEO van AkzoNobel,

Met buitengewone zorg volg ik het nieuws inzake de vijandige overname van uw bedrijf en de dwang vanuit de Amerikaanse hedge-funds. Ik moet u bekennen buitengewoon misselijk te worden van deze aasgieren, die over de rug van een gezond bedrijf en al haar medewerkers proberen hun al overvolle zakken te vullen. Ik hoop van ganser harte dat u er in slaagt deze van elke morele verantwoordelijkheid verstoken roofridders in hun abjecte intenties te stoppen.

Ik wens u alles wat nodig is om uw bedrijf te beschermen en te behouden!

Met betrokken groet,

Carlito


Waarom heb ik dat gedaan? Omdat het bedrijf onder vuur ligt van twee Amerikaanse Hedge-Funds, die Akzo willen inlijven bij het bedrijf PPG Industries. Daarna is het de bedoeling om het in delen te slopen en te liquideren. Wie alles wil lezen treft hier een bruikbare ingang.

Het verhaal is misdadig, maar het komt vaker voor. Voor een goede en onderhoudende uitleg van de manoeuvre zelf verwijs ik naar de film “Other People’s Money (1991) van Norman Jewison met in de hoofdrol Danny DeVito. Het komt er op neer dat een minderheid van hele rijke Amerikaanse aandeelhouders – met diepe zakken, die gevuld zijn met zo’n 9 nullen (1.000.000.000 !) – het geld dat in AkzoNobel zit er als korte termijn winst uit wil halen, ten koste van het bedrijf zelf. Het kan duizenden mensen hun baan kosten, het vernietigt een gezond bedrijf en het verrijkt een klein groepje mensen over de rug van vele anderen.

AkzoNobel zegt een afdoende veilige beschermwal te hebben opgeworpen tegen vijandige overnames. Ik help het ze hopen. Het onderstaande artikel uit De Volkskrant van vandaag zorgt voor enige gemoedsrust.

VK 13-4-2017: het volledige artikel zit achter dit plaatje…


Update 30-5-2017: de ondernemingskamer heeft gesproken. In een rechtszaak van een paar aandeelhouders, die beoogden Akzo te dwingen op het bod van PPG in te gaan, haalden ze gisteren bakzeil. Akzo hoeft helemaal niks van de rechter.

Hoe wijzig je een grondwet?
De Russische Roulette Race
t⛪uis | muurkr✍nt | | Carlito, ergo SUM! - JAARGANG 8 | ◬