INLEIDING


Je bent geland op Carlito, ergo SUM!, hét schotschrift voor de salon-revolutie, met aantekeningen waarvan ongeveer een handvol per maand verschijnt. Dat komt neer op een aantekening of twee per week. De recentste notitie is van 15 november 2017; de laatste mutatie werd gedaan op 16 november 2017. De frequentie van aantekenen is onsystematisch.

De notities leveren recalcitrante retoriek aan iedereen die dat voor de eigen agenda kan gebruiken. Saaie verjaardagsfeestjes zijn een notoire gelegenheid om de posities die hier worden ingenomen op irritatiepotentieel te testen.

Ik ben subversief. Als dat niets voor je is, doe jezelf dan een lol en ga wat anders doen. Deze site is voor vrijdenkende, autonome, kritische, nieuwsgierige en linkse mensen. Hier maak ik vooral plezier. Je bent welkom om mijn aantekeningen te lezen. Dit is vooral mijn speeltuin! Meer niet. Dus professionele, doorwrochte, voor het publiek vriendelijk of serieuze journalistiek ga je hier niet vinden. Daarnaast zijn zowel de kwaliteit van de notities als de ingenomen posities niet altijd even stabiel. Mocht je literaire hoogvliegers zoeken dan bent hier aan het verkeerde adres.

Er staan in totaal 31 pagina’s en 1060 aantekeningen op deze site, waarvan 85 op de muurkrant van 2017 en 975 in het archief (van 2009 t/m 2016). Er moet dus voor elk wat wils tussen zitten, mits de lezer (sterk) aan links is georiënteerd en enig gevoel voor humor en zelfrelativering heeft.