Mens EuroOrigineel 1.0 was Zwart, NIET wit!

Dat wij als witmensen een mutatie zijn van de cutaan-sterkere zwartmensen wist ik al. Dat die mutatie nog maar heel erg jong is wist ik niet. Waar ik dacht dat we zo’n 100.000 jaar geleden – dat is ruwweg halverwege ons bestaan als de moderne Homo Sapiens – hier in Europa onze huidskleur van zwart naar wit hebben gewijzigd, is dat nog maar veel korter terug. En wel zo’n 90.000 jaar korter. Hoe ver kun je er naast zitten….

Heel ver dus, blijkt. Maar ik heb een goede smoes. Tot niet zo lang geleden dacht namelijk iedereen wat ik dacht; althans, zij die de grote–mensenwetenschap in het algemeen en de antropologie en de genetica in het bijzonder een warm hart toedragen: de moderne mens komt uit (Zuid-)Afrika, was zwart, heeft tot 40.000 jaar geleden de Neanderthalers uit Europa weggekruist en is slechts een van de bescheiden variaties op het thema mens.

De rest van Europa en Noord-Amerika gaat nog steeds uit van een tweetal buitengewoon twijfelachtige posities, die vooral de white-supremacy gedachte faciliteren: ten eerste zou het witte ras op zichzelf staand, uit de lucht gevallen en als het even kan nog superieur zijn ook; ten tweede zouden er bij Homo Sapiens nog rassen zijn te onderscheiden. Beide stellingen zijn bewezen onwaar. Fake-News, zouden we vandaag zeggen.

Het is dus niet verwonderlijk dat de doorsnee Brit – afgemeten aan de op handen zijnde Brexit geen grote vriend van de realiteit van vandaag – er niet van is gediend dat zijn directe voorvader de illustere Cheddar-man is, hier weergegeven als een onvervalste reggae-muzikant met een stiekem rokertje achter zijn kiezen. Evenwel is deze man gevonden in het Engelse Sommerset van ongeveer 10.000 jaar geleden, wat vóór de uitvinding van de landbouw was, dus dat rokertje bestond nog niet. Hoe het met de muziek zat, daar wil ik vanaf wezen, maar ik vermoed dat deze prehistorische kameraad al een heel behoorlijk zingende flierefluiter was. Muziek is voor iedereen wel belangrijk, en wij – in het hier en nu – verschillen conceptueel eigenlijk niet significant van onze voorgangers van bijna 70.000 jaar voor onze jaartelling. (Voor de kenners: dat is het moment van de cognitieve revolutie.) Wel is de opkomst van de Ska in Engeland ineens heel erg logisch.

Ik schrijf dit nieuwe inzicht op bij die andere hoenderhokknuppel die speciaal geschikt is voor feestje en partijen. In de komende dagen is dat namelijk een hele geinige: vraag de gemiddelde christen met een gemiddeld kerststalletje en een gemiddeld kruisbeeld aan de muur hoe Jezus er uit zag en hij komt met een soort gemodificeerde Viking op de proppen: lang blond haar, een golvende blonde baard en een lengte van bijna 2 meter. Als we echter in de wetenschappelijke realiteit kijken, dan is het vrijwel zeker dat onze profeet-vrind er uitzag als de gemiddelde kantoor-schoonmaker van vandaag: kort en donker; ongeveer zoals de moderne Palestijnen op de Gazastrook.

We leren hier maar één ding van: kleurenblindheid is een deugd, want kleur zegt geen fluit over ons. En alles wat we er als niet geïnitieerde goegemeente over denken te weten is waarschijnlijk onzin. Dus: mensenrassen bestaan niet, de Europese oermens was tot voor kort zwart en Jezus was een besneden armoedzaaier van 1 meter 60 met een hele grote bek. Ik schrijf ze even op voor het kerstdiner….

Voor de zekerheid: lees dit artikel uit De Volkskrant….

XTC legaliseren?
t⛪uis | muurkr✍nt | | Carlito, ergo SUM! - JAARGANG 8 | ◬