#MeToo: Hyper-corrigerende AntiSex

VK 6-12-2018 Klik voor vergroting…

Het zat er aan te komen: de hypercorrigerende AntiSex, of beter: de #StayAwayFromMeToo beweging die aan het ontstaan is rond het hele ongewenste gedrag-intimiteiten-kijk-me-niet-aan gedoe. Deze versie wordt overwegend gedragen door mannen.

Het hiernaast getoonde artikeltje geeft een aardige opsomming van de naar ik aanneem ongewenste gevolgen voor de vrouwelijke werknemer. Op het gevaar af rechts langs de wenselijke gedragsverandering van mannen door te schieten, is het tegenwoordig dus bon-ton om vrouwen te mijden. Het kan met geen mogelijkheid goed zijn voor die dames. Een normale loopbaan, op een normale werkplek, is afhankelijk van normale communicatie tussen collega’s. Als er risicomijdend gedrag gaat ontstaan uit angst voor een nuckle-rap van de rechter, dan zullen de dames daarvan de dupe worden en niet de mannen die op de betere posities zitten.

Iets anders: iedereen is wel eens het doelwit van onverkwikkelijke bejegening of zelfs regelrechte animositeit op de werkvloer; zowel mannen als vrouwen. Dat heb je als je meer dan drie mensen bij elkaar zet. Moet ook kunnen volgens mij, zonder dat de Pavlow-slachtofferkaart gelijk wordt getrokken. Dit hele #MeToo, hoe terecht in aanvang ook, wordt een heel moeilijk te hanteren probleem. Wie daarvan het meeste last gaan krijgen zijn niet de nu buitengewoon voorzichtig geworden mannen die in de regel nog grotendeels de organisatie-toppen bevolken.

De laatste opmerking van het getoonde artikel uit De Volkskrant van vandaag is trouwens niet echt zinnig. Ik heb mensen volkomen onterecht het predicaat klootzak zien krijgen, die dat echt op geen enkele manier verdienden. Daaruit blijkt maar weer: niet alleen “beauty is in the eye of the beholder“….

Geinige kanttekening: de vrouwen uit mijn vaderland vinden de Nederlandse mannen maar slappe zaffels, omdat ze niet weten hoe je een dame die haar best doet om er goed uit te zien een compliment maakt. Nederlandse mannen doen dat dus ook niet. De prachtigste dames zijn hier (figuurlijk!) paarlen voor de zwijnen. Vrouwen kleden zich hier vooral voor elkaar, om te laten zien dat ze echt wel hun mensje staan…

Autoritarisme wint terrein, net zoals in de 1920's
t⛪uis | muurkr✍nt | | Carlito, ergo SUM! - JAARGANG 8 | ◬