NAVO en Europa: laat Turkije vallen!

Bij wat nabladeren in de media zie ik tot mijn verbazing en verontwaardiging dat de Turkse directeur van Amnesty International is opgepakt. De standaard reden, die al sinds lange tijd geldt, is de beschuldiging van banden met de Gülenbeweging. Hoe dat in elkaar zou moeten zitten wordt niet eens meer verhuld met iets dat in de verte enig hout zou kunnen snijden. Deze keer is “het gebruik van een app die bij Gülenaanhangers populair is” voldoende voor een arrestatie.

Op het gevaar af mezelf te herhalen: ik ben het nu zo zat aan het worden met deze Turkse fascisten, dat ik er beleid op ga voeren. Iedere Turk die ik tegenkom zal ik vragen naar zijn of haar politieke leaning. Als die in de richting van Erdogan is en zijn autocratische beleid wordt verdedigd met “het is goed voor Turkije“, dan is dat direct het einde van mijn gesprek met deze loyale onderfascist en weiger ik nog elke communicatie. Als het bij mij thuis plaatsvindt dan kan deze figuur direct vertrekken, eventueel geholpen met een harde hand. Mijn nieuwe adagium luidt derhalve:

“Turken aller lander, wees gewaarschuwd!”

Heb ik dit al eerder gezegd hier? Ik vind het geen enkel punt dat ik mijzelf hierover herhaal. Ik kan het niet vaak genoeg van de daken schreeuwen lijkt me. Ik kan me namelijk voorstellen dat de Duitsers die zich zo’n 85 jaar geleden in dit land bevonden ook niet al te duidelijk moesten laten blijken dat ze Hitler een toffe peer vonden. Dat had ze waarschijnlijk gelijk een forse klap op hun smoel opgeleverd; en terecht. De verhoudingen zijn in verband met Turkije nu ongeveer hetzelfde. Ik verwacht van elke Turk die iets met mij wil dat hij/zij afstand neemt van wat er nu in dat land gebeurt.

Iets anders: de Gülenbeweging heeft Turkije helemaal niet nodig voor haar bestaan. De beweging wordt ruim voldoende gedragen zonder hulp van de Turken in Turkije en is – als je alle Gülenaanhangers in diaspora bij elkaar optelt – misschien wel groter dan de inwonende natie. Ofwel, dat deze club een staatsgreep zou willen plegen is een onzinnig idee. Helaas maakt dat voor de fascisten van Erdogan niet uit.

Ik ben trouwens aangenaam verrast door het Duitse besluit om haar troepen en materieel uit dat flutland terug te trekken. Laat die Turken met hun arrogante gedoe lekker zelf hun grens bewaken. Waarom de NAVO daar nog rondhangt ontgaat me. Eigenlijk zouden we Turkije als sanctie voor haar autocratisering als lid moeten royeren. Hoe sneller we niet meer met dat land geassocieerd zijn hoe beter het is. De Europese-Unie pogingen van Turkije zijn denk ik van beide kanten al voorbij en elke Erdogan-aanhanger die overweegt te remigreren moet dat vooral zo snel mogelijk doen; liever vandaag dan morgen. Zo kunnen ze plaats maken voor de Turken die hun regime moeten ontvluchten, want wat mij betreft zijn die van harte welkom.

De BitCoin Bubble
Trumpitus: is het toch nog ergens goed voor?
t⛪uis | muurkr✍nt | | Carlito, ergo SUM! - JAARGANG 8 | ◬