Rinus Beintema’s queeste: legale WietWonderOlie

Dit is een gemonteerde en gepikte foto uit De Volkskrant. Dit laboratorium zoals je het hier ziet bestaat niet

Als er iemand is die een goede kans maakt om over een paar jaar te worden voorgedragen voor een lintje, dan is het deze man, Rinus Beintema. En als ik de Chillax van onze vorst Wim-Lex goed inschat, dan zal hij Beintema persoonlijk het ereteken opspelden, terwijl hij met een vette knipoog zijn olie-vaporiser laat zien. “Dank je wel, Rinus, dit is precies wat ik nodig had met mijn baan, en mijn moeder vindt het ook héééérlijk…” is wat ik denk dat Wim-Lex hem stiekem zal toefluisteren.

Het duurt echter nog even voordat Rinus zijn erkenning gaat krijgen. Hij moet eerst door een rechtsgang heen met zijn Stichting Suver Nuver, omdat hij succesvol een dagvaarding heeft geprovoceerd waarmee een (feitelijk) proefproces kan beginnen. Ik maak me geen zorgen over deze exercitie, want hij wordt bijgestaan door Spong Advocaten, en ik dicht dat kantoor – geleid door mijn favoriete en aangenaam flamboyante rechtsmeester Gerard Spong – ruim voldoende slagkracht toe om dit ingewikkelde varkentje voor eens en voor altijd te wassen. Ik geef toe, mijn indruk is altijd: als je met Spong de mist in gaat, dan had je een hopeloze zaak. En Spong doet volgens mij niet aan hopeloze zaken; dat heb ik hem wel eens horen zeggen.

De queeste van Rinus is voor alle wietgenieters relevant, omdat je – als je een fervent pretroker bent, zoals sommigen van mijn beste vrienden – door zijn product kunt stoppen met het roken van die verschrikkelijk stinkende joints. Als zijn olie goed werkt in een vaporiser a.k.a. e-sigaret annex MOD, dan is dat vele malen beter en beduidend minder schadelijk dan de gemiddelde wiet-met-tabak gemixte jonko. Ofwel, die wietolie is een aanstaande zegen voor de vaderlandse volksgezondheid (mits hij de THC-variant op de markt brengt, die hier helaas verboden is maar die je in het nieuw-geliberaliseerde Californië bijvoorbeeld weer wel kunt kopen).

Ik lees in de krant dat Beintema geen gezondheidsclaims wil neerleggen en dat hij die voor rekening van zijn Stichting Suver Nuver-leden houdt. Ik heb die beperking niet en stel schaamteloos dat de wietolie niet alleen goed is voor de zielsverlichting van zieke mensen, maar ook als recreatief middel buitengewoon wenselijk is. Tenslotte willen we het roken eigenlijk weg hebben en mag het landelijke drankgebruik ook best omlaag. De WietWonderOlie van Beintema gaat daarin een belangrijke rol spelen.

Ik vind deze actie de ondersteuning waard. Daarom ben ik per direct lid geworden van Stichting Suver Nuver. Zo kan ik af en toe eens wat doneren voor de goede zaak. Ik raad iedereen aan dit te doen, want Spong is geen goedkope jongen.

Voor de liefhebbers nog wat leeswerk in dit verband: “De hypocrisie van de achterdeur” (2012) – door Tim Vis, Sidney Smeets & Gerard Spong en de link naar de Stichting Suver Nuver.

Racisme is puur natuur!
Trump en Kolen, veel dommer gaat niet...
t⛪uis | muurkr✍nt | | Carlito, ergo SUM! - JAARGANG 8 | ◬