Rogue Tech uit China

Krokodillentranen. Dat is wat ik denk als ik de kop hiernaast zie. CIA, NSA, FBI en de rest van de “Intelligence Community” in de V.S. denkt ons zand in de ogen te kunnen strooien met een waarschuwing voor Chinese Tech. Wat een kul.

De waarschuwing is waarschijnlijk wel terecht, want het ligt voor de hand dat een Chinees bedrijf de cyber-richtlijnen van de partij ongewijzigd overneemt, wat betekent dat alle technologie die daar vandaan komt iets aan boord zal hebben dat van afstand bestuurd kan worden voor het uitvoeren van allerlei snode handelingen. So far so good; dit wisten we al, want het is een praktijk die door de Amerikanen al heel lang wordt gebezigd. Notoir in dat verband zijn de door Hewlett Packard geproduceerde printers, die de Iraakse ex-dictator Saddam Hussein zaliger zijn bewind en militaire slagkracht gekost hebben. Het zal Poetin geleerd hebben geen HP’s in zijn militaire communicatienetwerk te zetten.

Ik zal maar niet gaan nadenken over alle actieve netwerkcomponenten waar iedereen die iets met Internet doet zijn bits en bytes overheen stuurt. Het is geen raketchirurgie om daar een microchipje in te zetten dat alles laat weglekken in de richting van een luistervink naar keuze. Ik ga mezelf ook niet blij maken met de gedachte dat niet alle apparatuur Chinees is, want ook al is dat het geval, de meeste Tech wordt daar wel geproduceerd. Dus wat let die Chinezen om ook in buitenlandse spullen een lek te plaatsen? Volgens mij helemaal nix.

Rule of Thumb: ik ga ervan uit dat alles wat over de kabel heen gaat op de een of andere manier ergens anders terecht komt. Die regel bepaalt wat ik wel of niet digitaal verstuur of wat ik in De Wolk zet.

Moreel vegetariër - het wordt steeds aantrekkelijker
Ahed Tamimi - Palestijnse Semiet
t⛪uis | muurkr✍nt | | Carlito, ergo SUM! - JAARGANG 8 | ◬