Seks komt in de knel

Nederlanders in een vaste relatie hebben drie keer per maand seks, zo blijkt uit een groot representatief onderzoek door de Rutger Stichting. Dat is een daling vergeleken met zo’n 25 jaar geleden, toen het gemiddelde op een keer of twee per week lag.

Er is ook een verklaring: vrouwen gaan steeds meer werken, wat gevolgen heeft voor zowel hun seksdrive aan het einde van de dag als voor hun beschikbaarheid voor “een stevig robbertje bridge“. Daarnaast verliezen jongeren op steeds latere leeftijd hun maagdelijkheid. Ze hebben – zo wordt mij voorgespiegeld – wel wat beters te doen. Wat precies is me niet helemaal duidelijk.

Mijn eerste vraag, die nogal voor de hand ligt, is wat de etnische spreiding van de onderzochte populatie dan is. “Nederlander” is een ruim begrip. Ik ben er zelf ook een, maar gelukkig wel eentje met de niet-Nederlandse dispositie van een allochtoon. En zo zijn er een heleboel import-Nederlanders in ons kleine landje, waarin kennelijk maar een keer of drie per maand gevreeën wordt. Ik kan me met geen mogelijkheid voorstellen dat de seks-meting voor al die groepen hetzelfde uitvalt. Ik weet namelijk ook uit betrouwbare bronnen dat er religieuze teksten bestaan, die aan de de vrome gelovige voorschrijven hoe vaak (in dit geval) meneer aan zijn trekken moet komen. Dit bijzondere voorschrift – in dat grappige geloof dat ik niet bij naam zal noemen – is natuurlijk bedoeld als volksboost: gaat heen en vermenigvuldig u.*

Aan de andere kant van datzelfde religieuze spectrum zorgen die eveneens Semitische broeders – die in Adamskostuum en op de snijtafel niet van de hiervoorgenoemden te onderscheiden zijn – voor een aardige aanwas in onze grootsteedse volkswijken. Van die medelanders lijken erg weinig vrouwen te werken en geven ze al helemaal niet de indruk thuis iets te vertellen te hebben. Het libido van meneer zou daar wel eens de sterkste indicator voor de intieme daadkracht kunnen zijn. Als dat waar is, en ik heb geen reden om aan te nemen dat dit niet het geval is, dan is een gemiddelde frequentie van drie keer per maand in een vaste relatie echt te laag ingeschat.

Laat ik het al helemaal maar niet hebben over alle andere etnische influx die we ondertussen kennen. Hoe vaak vrijen Chinezen met elkaar? Eenmaal los van het officiële Een-Kinds-Beleid van het moederland gaan ze misschien wel helemaal bezerk. Je weet het niet; en afgemeten aan de notoire beslotenheid van die gasten – ook wel de “Onzichtbare Minderheid” genoemd – kom je er ook nooit achter.

Kortom, ik ben niet helemaal overtuigd van dat vrij-cijfertje in de pers vandaag. Als je dat statistisch op culturele achtergrond zou controleren, dan kom je volgens mij op een paar aardige uitlopers uit, waarbij autochtonen inderdaad minder actief zijn dan (sommige) allochtonen en andere culturen helemaal niet meer vrijen. Misschien moeten we wat meta-onderzoek gaan doen, waarbij we de geboortecijfers van Europa op de een of andere manier incalculeren. Ik kan me zomaar voorstellen dat het plaatje er dan heel anders uitziet.


*) De werkelijke tekst luidt: “Maar gijlieden, weest vruchtbaar en vermenigvuldigt, teelt overvloedig voort op de aarde, en vermenigvuldigt op dezelve.” Voor wie het wil opzoeken: het is gericht aan Noach, die mafketel met die ark. Dat geeft gelijk aan om welk geloof het gaat. Een opgelicht sluiertipje: de populariteit van pijpenkrullen onder mannen is er treffend.

Fuck Frankrijk! Wij willen Pulskor-vissen!
Oprah Winfrey als president?
t⛪uis | muurkr✍nt | | Carlito, ergo SUM! - JAARGANG 8 | ◬