Trump: Jared Kushner en Russische seks

Gisteren werd het nieuws bekend dat Donald Trump zijn schoonzoon Jared Kushner aanstelt als persoonlijk adviseur. Daarover werd dan ook direct de nepotisme-kaart getrokken.

Evenwel begrijp ik de commotie niet helemaal. Duidelijk is hoe onvoorspelbaar Trump is. Er valt geen peil op zijn beleid te trekken en erg betrouwbaar in zijn positie(s) is hij ook niet. Obama-care illustreert dit erg goed. De Reps zijn bezig om deze volksbrede ziektekostenverzekering zo snel mogelijk uit het water te schieten, iets wat ook tijdens de Trump-campagne veel en vaak is beloofd. Nu het puntje echter bij paaltje komt wordt Trump ineens een stuk genuanceerder. Hij heeft ondertussen gesteld dat er eerst een werkbaar alternatief voor Obama-care moet zijn, anders blijft het voorlopig intact.

Ik bedoel maar. Het zou wel eens zijn aankomende adviseur Kushner kunnen zijn die achter deze acute deradicalisering zit. Dat schijnt namelijk een bijzonder diplomatieke en rustige man te zijn, die niet eens Twittert. Hij is ook getrouwd met Ivanka Trump, papa’s oogappeltje, dus ik denk dat we veilig de indicatie kunnen aannemen dat Trump naar zijn schoonzoon luistert. En wat is er mis met een – zo noodzakelijke, in Trumps geval – emotiedempende adviseur die nog voet aan de grond heeft ook? Helemaal niets zou ik zeggen en al helemaal niet omdat het toevallig aangetrouwde familie is.

Wat vandaag ook “publiek” werd is het toch al oude nieuws dat Trump compromitterende capriolen zou hebben uitgehaald – in een Moskous geheimediensthotel dat vergeven is van de surveillanceapparatuur – die hem nu chantabel maken. Daarover zijn de meningen echter verdeeld. Die van mij: Trump mag doen wat hij wil, zolang het maar legaal en met wederzijdse instemming is. Dat hij in een hotel een Golden Shower heeft gekregen van een paar Russische Schonen om daarmee wraak op de Obama’s te nemen lijkt me het sop van de kool niet waard. Trump Chantabel? Hiermee? Ik zou niet weten waarom.

De inauguratie is dichtbij; ik geloof nog een dag of negen. Ik kijk het net zomin even na als dat ik zijn inauguratie live ga bekijken. Dit is dus de laatste volle Trumpvrije week voor naar ik mag hopen hooguit de komende vier jaar. Daarvan ga ik nog even genieten.

6 jaar verder: minder rijken maar veel rijker
Marokko - integraal boerkaverbod
t⛪uis | muurkr✍nt | | Carlito, ergo SUM! - JAARGANG 8 | ◬