Trump: Palestina vs Israël is een simpel probleem

Mijn streven naar gemoedsrust noopt mij tot het maken van de korte aantekening dat VS president Trump gisteren een nieuw dieptepunt heeft bereikt. Naast zijn tweede poging om vandaag zijn TrumpCare door het congres te krijgen, zit hij aan tafel met Palestijns president Abbas om even snel de Midden-Oosten problematiek op te lossen.

De toon van Trump gisteren tijdens de aanloop van het gesprek was om misselijk van te worden. Hij wist met droge ogen te vertellen dat (ik parafraseer):

“…de problemen in het Midden-Oosten niet erg ingewikkeld lijken. Iedereen wil een oplossing. Dat gaan we regelen. We gaan een deal maken. Het kan nooit erg moeilijk zijn…”

En dat alles wordt er uit geflapt met die schuine smirk van hem, die moet benadrukken hoe waanzinnig goed hij is en hoe eenvoudig hij de grote problemen van de wereld oplost; “Business Deal Style“. Ik krijg van zijn buitengewoon grove en gevaarlijke simplificatie werkelijk de koude rillingen. Als een man op zo’n positie zo van de werkelijkheid los kan zijn, dan mogen we het ergste vrezen. Deze man heeft de beschikking over de slagkracht van een heel sterk leger en hij is niet terughoudend in het gebruik ervan.

Ondertussen is Trump zo ongeveer de minst effectieve president ooit. Hij heeft nog niets voor elkaar gekregen van de dingen die hij met zijn grote bek heeft beloofd. (Vooral aan zijn kiezers, die hij vandaag van hun ziektekosten-verzekering wil afhelpen.) Het is te triest om aan te zien hoe deze man zijn volk een oor aannaait en er nog trots op is ook. Helaas is het zo dat hij nooit zal weten hoe slecht hij is of er ook maar een consequentie van zal merken. Voor hemzelf is hij gewoon de beste en zal hij dat ook blijven. Tegen een extreem gebrek aan zelfreflectie en dito interesse in de meningen van anderen, is geen kruid gewassen. Deze man geeft de indruk geen enkele voeling met de realiteit te hebben.

Voor wie zelf nog eens wil zien hoe tenenkrommend idioot Trump is klikt hier

Gouverneur veroordeeld - Anti-Kruistocht in Indonesië
Snelheidsbegrenzers en zelfremmers; ze komen er aan...
t⛪uis | muurkr✍nt | | Carlito, ergo SUM! - JAARGANG 8 | ◬