VS wil territoriale integriteit Nederland schenden

Pfff, grondwet Aan Mijn Hoela. Als ik het voor het zeggen had dan zouden die Amerikaanse mafketels hier geen poot aan de grond krijgen, no matter wat de grondwet daarover zegt. Het is al moeilijk te tolereren dat ze hier in drommen de Amsterdamse grachten in blauwe blow-wolken komen zetten. Een gewapende functionaris uit Trumps Fascistenstaat Nieuwe Stijl heeft hier helemaal niets te zoeken.

Wanneer je vroeger, toen we hier nog bewaakte grenzen hadden, met de trein door Europa reisde, dan was de kans groot dat je op een grenstraject terecht kwam. Dat is een stukje spoor tussen het laatste station in het ene land en het eerste station in het andere. Ik heb dit regelmatig gedaan tussen Oostenrijk en Italië. Daar zag ik dat bij het oversteken van de grens de meerijdende douaniers uit het land “achter ons” hun wapenkoppels afdeden om deze aan hun commandant te geven. De eveneens meereizende douaniers die hun eigen land binnenkwamen kregen hun wapens juist uitgereikt. De reden erachter was en is nog steeds simpel: een wapenbevoegde rijksambtenaar mag zijn wapen alleen dragen wanneer hij zich op zijn eigen nationale grondgebied bevindt. Militair personeel is hiervan waarschijnlijk uitgezonderd, want het is namelijk erg lastig om een land binnen te vallen als je het geweer thuis moet laten.*

Wat nu wordt onderzocht is of gewapende functionarissen uit een ander land – dat hen wapenbevoegdheid geeft – ook hier gewapend en dus geweldsbevoegd kunnen zijn – gesanctioneerd door onze eigen monopolist op geweld, de Nederlandse Staat. Mijn opvatting is dat je die Amerikanen, die thuis hun eigen donkere medelanders bij bosjes het leven uit schieten, absoluut niet met vuurwapens moet vertrouwen. Want doe je dat wel, dan is het maar de vraag aan welke geweldsinstructie ze zich in the heat of the moment gaan houden: de Nederlandse of de veel lossere Amerikaanse. Ik reis regelmatig over Schiphol en ik heb er geen trek in om deze vraag in de praktijk getest te zien worden. Laat die Amerikanen maar lekker wegblijven.

Een leuk detail in deze kwestie is een item uit ons pre-EU verleden. Vroeger, toen er nog harde Europese grenzen waren, opereerden in Nederland regelmatig Duitse politiemensen als lokker voor drugssmokkelaars. Deze Narco-Polizisten waren vaak gewapend. Toen dit bekend werd, kreeg toenmalig Kanselier BoKaKo (BundesKanzler Kohl) een enorme diplomatieke Scheisshaufen over hem uitgestort. Kennelijk was het sentiment over onze territoriale integriteit damals veel strenger dan het nu is; een positie die misschien iets met de Duitse territoriale voortvarendheid in de jaren 1939 – 1945 te maken heeft. Je weet het niet.

Laat ik de lakse houding richting Trumps stoottroepen “De Europese Verslapping” noemen, die wordt veroorzaakt door de snazzy Eurohippe mogelijkheid om de Duitse grens nu met 120 KM/u te passeren. Daar word je klaarblijkelijk heel erg mellow van.


*) Een van mijn kompanen – een veteraan van het Korps Mariniers- meldt mij het volgende:

Behalve dan door de NL overheid aan de VN uitgeleende militairen die zonder mandaat in den vreemde vrede moeten bewaren. Je zou nog kunnen zeggen dat die waren uitgenodigd, maar m.b.t. bewapening maakt dat feitelijk geen reet uit. Ik zal het blijven herhalen totdat ik ‘uit de tijd ga’ ; dekens en melkpoeder, daar zijn wij Hollanders goed in!”

Het is goed om te weten.

ZwExplicit-SeXConsent: #(not)metoo
Vrije wil bestaat niet? Toch wel...
t⛪uis | muurkr✍nt | | Carlito, ergo SUM! - JAARGANG 8 | ◬