ZwExplicit-SeXConsent: #(not)metoo

Die Zweden hebben wel vaker goede ideeën kwam ik laatst achter. Nu is er weer zo een die de pers bereikt: als je in Zweden met iemand van de bipsen wilt, dan moet daarvoor van beide kanten een expliciete toestemming komen. Hoe ze dat gaan regelen is me niet helemaal helder, maar het is een goed begin.

Om een en ander toch handen en voeten te geven heb ik bedacht dat de consensus-drempel bij de NederNeuker zo laag mogelijk moet zijn, want ik zie deze wetgeving nog wel onze kant op komen. Dat resulteert bijna automatisch in de noodzaak om het consensus-voorspel zo gemakkelijk mogelijk te maken. En hoe doe je dat? Door het te digitaliseren.

Er zijn momenteel verschillende service-providers actief in CyberSpace die al autorisatiemechanismen voor secure-transacties als product bieden. De wederzijdse toestemming van de vrijers-in-spe zouden ze ook kunnen managen. De providers die nu op de markt opereren bieden Smartphone-apps die op een heel laagdrempelige manier digitale toestemming voor van alles en nogwat kunnen vastleggen.  De iDEAL-app is er zo een, maar ook DigiD. Laat DigiD nu een techniek bij uitstek zijn die geschikt is voor het kogelvrij organiseren van de pre-seksuele toestemming? Het zou snel en pijnloos kunnen vastleggen dat de aspirant-partners instemmen met de vleselijke unie, en het leuke is: ze hoeven dat niet eens van elkaar te weten, om zo de “mood” niet gelijk onder druk te zetten.

Je kunt het zo mooi maken als je wilt, dus het zal ergens in de buurt van een biometrische verificatie terecht komen, die heel snel weg te pingen is zonder al teveel poespas en ingewikkelde handelingen. De website VrijenJaIkWil.nl – waar een consent-account fluks is in te richten – kan door De Digitale Overheid toch vrij eenvoudig in de lucht worden gehesen? Ik blijf het zeggen, die Zweden weten precies hoe het zit. Misschien moeten wij gewoon even afwachten en kijken hoe zij dit varkentje tactisch wassen. We kunnen er vast wat van leren.

SPACIALICIOUSLY ZWOOKING....
VS wil territoriale integriteit Nederland schenden
t⛪uis | muurkr✍nt | | Carlito, ergo SUM! - JAARGANG 8 | ◬