Carlito’s aantekening nummer 1.000 nadert

1000euroAantekening nummer 1.000 op dit schotschrift nadert. Ooit heb ik mezelf wijsgemaakt dat dit ding stopt met de 1.000-ste notitie. Zoals het er nu uitziet is dat over 35 schrijfacties, die – extrapolerend vanuit het huidige schrijftempo – over een week of 14 geregeld zouden moeten zijn. Dat valt midden in de maand februari van het volgende jaar.

Op het moment dat ik dit opschrijf staan hier 965 aantekeningen van verschillende aard, inhoud, thema en vooral van zeer uiteenlopende kwaliteit. Zodra ik het onderhavige kattebelletje – dat nu nog concept is – publiceer, zijn dat er dus 966. Als ik mijzelf ertoe zou brengen om de ergste stukken uit deze blog te vissen en te verwijderen, dan kan ik waarschijnlijk voor nog zeker 100 nieuwe aantekeningen ruimte maken. Aannemelijk is zelfs dat het er om die reden wel eens veel meer zouden kunnen zijn. Het nadeel is dat ik dan alles weer moet gaan lezen en daar heb ik eigenlijk geen zin in. Beter is het – nu ik er iets langer over nadenk – om alles wat oud is van onderaf in een archief te dumpen.

Als ik zou stoppen met het maken van deze aantekeningen, dan moet ik wel een andere manier vinden om het leven van de mensen om mij heen niet te gaan bezwaren met mijn ongevraagde inzichten. Vroeger deed ik dat wel eens in brieven en tijdens sociale bijeenkomsten, maar dat is voor omstanders toch een stuk belastender dan een blog dat heel fatsoenlijk te negeren is. Dit dingetje levert zo namelijk wel een uitstekend platform om mijn gedachten te spuien en toch mijn directe omgeving uit de wind te houden. Ik ben er ook – doordat ik een effectief ventilatiekanaal heb – een stuk docieler door geworden dan ik wel eens ben geweest. Dat heeft natuurlijk ook wel wat. Stoppen is dus geen goed idee, zowel voor mezelf niet als niet voor mijn omgeving.

Om direct maar daad bij woord te voegen heb ik een archief aangemaakt, waarin de oudere aantekeningen terecht komen. De muurkrant bevat vanaf nu alleen nog maar het actuele jaar en het jaar ervoor. De tellers staan nu op 1105 aantekeningen totaal, waarvan 39 op DE MUURKRANT en 1066 in HET ARCHIEF.

Nep-Nieuws
Amerika krijgt wat het verdient: Trump dus.