Scandinavische nuchterheid – besnijdenis verboden, kindhuwelijken niet erkend

De besnijdenis van Jezus (van Nazareth). Eigenaardig genoeg was die arme knul hoogstwaarschijnlijk de laatste christen die (nog als jood) werd besneden; daarna was het gelukkig afgelopen. Wie zegt dat sektarisme altijd slecht is? Op dit onderdeel was de sekte waaruit het christendom is ontstaan zo gek nog niet. Als enige van de drie Abrahamitische religies mutileert deze club haar leden niet (fysiek).

Je moet het ze nageven: die Scandinaviërs hebben ballen. Grote, nuchtere en humane ballen. Ze lopen daarmee fier en ver vooruit op onze toch ook zeer geavanceerde Hollandse maatschappij omdat ze hete hangtaboes beter lijken aan te pakken dan wij dat doen.

Mijn beeld ontstaat doordat ik vaak zeer progressieven geluiden bij die Vikingen vandaan hoor komen. Het basisinkomen is er zo een, waarvan ik overigens niet weet of het ergens echt voet aan de grond heeft gekregen. In ieder geval staat het daar op de agenda en wordt er serieus op gestudeerd. Wij kunnen daar als zuinige kaaskoppen nog best wat van leren.

Vandaag werd mijn aandacht getrokken door de melding dat Zweden van zins is om de in het buitenland gesloten kindhuwelijken niet meer te erkennen. Eerder had ik ergens zien staan dat IJsland het besnijden – zonder medische indicatie – van jongens wil verbieden. (Ik neem aan dat dit voor meisjes al lang het geval is.) Ik zie zo’n bericht staan en ik haal opgelucht adem in naam van al die arme jongetjes die door zo’n ouwe suffel ongevraagd van hun voorhuid worden afgeholpen.

Op zich is het al raar dat die besnijdende relie-rakkers (joden & moslims, in order of appearance) wel stellen dat hun god de mens heeft geschapen in zijn evenbeeld en daarom compleet afgeleverd zou moeten zijn, maar dat de mannelijke duplicaten toch nog een ingreep nodig hebben. Kennelijk is dat evenbeeld niet in orde als die voorhuid er nog aan zit. Heeft god soms ook geen voorhuid en is het een kwestie van de verpakking verwijderen en weggooien? Of willen de joden/moslims een fysiek onderscheid maken tussen henzelf en hun god? Ik zou het kunnen nazoeken, maar ik ben tevreden met de notie dat de besnijdenis hier ook wel eens een ding van het verleden zou kunnen worden.

Dat kindhuwelijken niet meer erkend worden heeft een grote impact op de moslim-gemeenschap, want zo’n status is controleerbaar en dus te sanctioneren. Dat is ook wenselijk in het geval dat zo’n stinkende ouderling een meisje wil misbruiken. Bij besnijdenis ligt dat anders.  Daarvan profiteert volgens mij vooral de mobiliteitsindustrie. Besnijden kun je nog in het buitenland laten doen. Er zou om die reden wel eens een aardige stroom besnijdenistoerisme op gang kunnen komen. Het alternatief voor de fervente voorhuidlozen is dat ze terug migreren naar het land van hun etnische achtergrond. Voor mij hoeft het niet en ik zie geen voordeel in de exodus van onze joodse en islamitische medelanders, maar dat het mutileren van kinderen uit naam van god ophoudt kan ik alleen maar toejuichen.

De Denen weten ook van wanten

Een nationale leegloop als bijschade van het eventuele verbod op kindhuwelijken en besnijdenis moeten we maar voor lief nemen, hoe vervelend dat ook is voor de continuïteit van onze economie. We hebben (vooral) de ingereisde moslims nodig, anders krijgen we nog grotere personeelstekorten dan we nu al hebben. De handen aan ons verzorgingsbed zijn straks allemaal moslim en vrouw, anders maken we met onze vergrijzing geen schijn van kans. Het beste is dus om die eeuwenoude maar waanzinnige gebruiken subiet voor eens en voor altijd bij de vuilnisbak te zetten.

De overwinning van de ratio op het zweverige zou geweldig zijn en bovendien getuigen van enorme souplesse van de Abrahamitische gelovigen. Iets zegt me dat een dergelijke manoeuvre daarom een minuscule kans van slagen heeft. Er zijn Nederlandse biblebelt-christenen die een gelijksoortig probleem met hun jarenlange zorgvuldig geregisseerde inteelt kunnen krijgen. Is dat eigenlijk al verboden? Als ik af en toe zie hoe dicht die oogjes bij elkaar staan dan vrees ik het ergste.

De Kim-manoeuvre, Rusland & de V.S.
Hoed je voor Buitenaards Bezoek