Trump: de succesvolste sleeper-agent van het rode Azië

De “ménage à beaucoup” van het Oosten.

Het heeft even geduurd maar nu ben ik er toch uit. Eindelijk weet ik hoe het zit met die Trump. Ik heb ook weer eens geleerd dat iets verstoppen in het volle zicht toch een heel effectieve manier van geheimhouding is. Er heeft zich onder onze neuzen namelijk iets voltrokken wat vrijwel niemand door heeft. Behalve ik dan, want als je het mij vraagt is brekebeentje annex V.S.-president Donald Trump in werkelijkheid een agent van China, die via Moskou vakkundig is geparachuteerd in het hoogste ambt van de V.S.; met de complimenten van Putin.

Dat ik het zo laat door heb is best gek want ik klop mijzelf graag op de borst om mijn vaak zeer rake en loepzuivere analyses van de (geo-)politieke werkelijkheid om mij heen. Zo weet ik bijvoorbeeld ook door wie en waarom J.F.K. is vermoord. Om veiligheidsredenen zal ik dat hier niet bekend maken, want ik weet dat ik daarmee subiet op de radar van het verantwoordelijke Geheime Genootschap kom te staan. Begrijpelijkerwijze heb ik daar helemáál geen zin in.

Bij Trump is alles anders. De belanghebbenden zijn daar geen Amerikanen maar Chinezen. En iedereen weet dat Chinezen hele aardige mensen zijn, die niets kwaads met de wereld van zins zijn. Ze hoeven zich ook nergens te verantwoorden, want keizer Xi is onbedreigd de machtigste man van Azië en geen onthulling in de pers zal hem van zijn troon kunnen stoten. Ofwel, je kunt over Xi zeggen wat je wilt, het maakt allemaal geen bips uit. Vandaar de bekendmaking van mijn ontdekking, waarbij ik moet stellen dat het ook Putin een zorg zal zijn wat ik aan de grote klok hang. Ik ben geen “(ex-)asset” uit zijn Leningrad-periode, dus ik maak me geen zorgen over het handwerk van het KGB-laboratorium waarmee al die Londense Russen tegenwoordig worden lastiggevallen. Putin mag dan een marionet van Jinping zijn, in eigen gelederen is ook hij onaantastbaar (en onmetelijk rijk), dus hij zal ook niet onder de indruk zijn van welke beerput er ook wordt opengetrokken. En hoe zit het met Trump zelf? Dat kan de hele wereld ondertussen zien: wat die suffel ook zegt, Twittert of blundert en wat er over hem ook aan schandalen boven water komt, het maakt helemaal niets uit.

Hoe het uiteindelijk is gegaan met Trump is voer voor een spannende spionagefilm van het kaliber Blacklist. Kortheidshalve houd ik het hier bij de volgende, summiere opsomming: Melania Knav is lang geleden door Putin naar voren geschoven als handler voor blaaskaak en veelbelovende prospect Trump. Ze is het prototype Russische “sleeper-spy“; mooi, intelligent en klaarblijkelijk een bekwaam manipulator. Het maakt haar zeer geschikt voor het besturen van Trump.

Melania Trump-Knav spreekt veel talen, blijft er ondanks haar leeftijd heel afgetraind uitzien en heeft die legendarische koele KGB-blik waarvan je oren bevriezen. Ook niet te vergeten: ze heeft een diep-Slavische achtergrond waar je nooit meer vanaf komt. Ik vraag me wel eens af hoe snel ze geblinddoekt op de Kalashnikov is; demonteren, weer in elkaar zetten en spannen. De snelste tijd die ik van haar soort ooit gehoord heb is 34 seconden.

De zwakgevleesde Trump is als een blok voor Melania gevallen in de periode dat hij door zowel China als Rusland in een ijzeren krediet-houdgreep werd genomen. Die financiële verwurging – het ideale en zeer knap lekkende veiligheidsventiel voor China en Rusland – laat nu alle Trump familie-imperia waarschuwend wankelen. Zowel Trump als zijn familieleden hebben geen geld maar wel veel schulden. Die schulden, oplopend tot in de miljarden dollars, moeten op permanente basis opnieuw gefinancierd worden. Dat is een de facto frauduleuze praktijk, die de Trumps heel kwetsbaar maakt. Ze kunnen en willen het zich niet veroorloven om de hand die hen voedt te bijten, want dan wacht hun slechts nog een plekje op een bank in Central Park. En gezien hun hang naar statuur bij de rijken der aarde zullen ze daar geen trek in hebben.

Ik stel me voor dat het een aardig peloton aan Russische en Chinese financiële specialisten is geweest dat deze valkuil voor Donald Trump heeft gegraven, maar echt veel moeite zal het niet hebben gekost om hem er daadwerkelijk in te krijgen. Trumps zwakste punt is namelijk zijn narcisme en dat is een eigenschap die traditioneel goed is uit te buiten.

Dat Trump naast heel erg bruikbaar ook nog heel erg dom is, maakt hem het ideale instrument in de handen van een kundig poppenspeler. Ze zullen in Peking en Moskou wel in hun handjes knijpen bij zo veel onverwacht succes. Trump doet zijn taak goed. De internationale partners weten van gekkigheid niet waar ze het met deze randdebiel moeten zoeken.

De rest kan iedereen zelf bedenken. De met astronomische schulden chantabele Trump is door Melania effectief “geprimed” en daarna kundig opgestookt om voor het presidentschap te gaan. De Russen hebben hem vervolgens met het nodige hack- en vliegwerk in het zadel geholpen terwijl de Chinezen ondertussen het buitengewoon verdienstelijke Koude-Oorlog-keffertje Kim naar zijn hok hebben teruggestuurd. De machinaties zijn klaar. De verhoudingen in de wereld staan weer op scherp, wat zich altijd laat vertalen in zeer lucratieve contracten voor de wapenindustrie. De Chinese marionet Trump zit stevig op zijn plek, waar hij in commissie dé destabiliserende factor van de Westelijke Alliantie is. Ik zeg: plan geslaagd. Trump wordt daarbij door dik en dun gesteund door (de plaatselijke republikeinse afdeling van) het mondiale kapitalistische militair-industriële belangencomplex, de club die in werkelijkheid onze planeet bestuurt.

Je ziet het pas als je het eenmaal doorhebt. We kunnen er verder heel normaal over doen, mij houden ze niet voor de gek.

“This Means WAR….!” Een duidelijk ongemakkelijke Donald Trump schudt de hand van zijn baas Xi Jinping. Trumps tegenstand in de Amerikaans-Chinese handelsbetrekkingen is cosmetisch toneelspel om zijn geloofwaardigheid bij de Amerikaanse burger veilig te stellen…

Avatar: de nieuwe redding
Murder By Production
t⛪uis | muurkr✍nt | | Carlito, ergo SUM! - JAARGANG 8 | ◬